Rockhold i Bisping dobili produženu najavu

UFC 199

Rockhold i Bisping dobili produženu najavu

Teme:

Samo sedam dana nas dijeli od UFC-a 199. Na eventu u Inglewoodu naće se nekoliko zanimljivih duela. Svakako treba izdvojiti dvije glavne borbe u kojoj će snage odmjeriti Luke Rockhold i Michael Bisping, odnosno Dominick Cruz i Urijah Faber.

Rockhold će pokušati po prvi put odbraniti titulu u srednjoj kategoriji. Prethodno je sa trona skinuo Chrisa Weidmana, kojeg je porazio tehničkim nokautom na UFC-u 194.

Bisping je po prvi put dobio šansu da napadne pojas, a to mu je omogućeno nakon odustajanja Weidmana. Nema sumnje da je Britanac to zaslužio, ako se u obzir uzmu njegove tri vezane pobjede, uključujući i onu protiv Andersona Silve.

Prije ovog duela gledaćemo obračun Dominicka Cruza i Urijah Fabera.

"The Dominator" je nakon velikih problema sa povredama uspio da se trijumfalno vrati u oktagon i savlada T.J. Dillashawa. Ta pobjeda Cruzu je donijela titulu u bantam kategoriji, ali i povratila samopouzdanje poslije 16 mjeseci odsustva. Sa druge strane "The California Kid" u svom prošlom nastupu bio je bolji od Frankieja Saenza, ali će ovaj put imati najtežeg mogućeg rivala. Doduše, Faber je do sada nanio i jedini poraz Cruzu i sigurno se nada da nešto slično može ponoviti i ovaj put.

U iščekivanju eventa donosimo vam produženu najavu ove dvije borbe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi