Rodriguez ponovo slavio na domaćem terenu

Sedmodnevna utrka po Kataloniji

Rodriguez ponovo slavio na domaćem terenu

Španski biciklist Joaquim Rodriguez (Katusha) ukupni je pobjednik sedmodnevne Utrke po Kataloniji, a njegov zemljak Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) zaostao je četiri sekunde. Treće mjesto ukupnog poretka na kraju je zauzeo Holanđanin Tejay van Garderen.

Joaquim Rodriguez je tako po drugi puta u karijeri osvojio Utrku po Kataloniji, prvi put je slavio 2010. godine. Pored toga Španac je pobjeđivao na jednodnevnim utrkama (La Flèche Wallonne, Giro di Lombardia), dok je na svjetskim prvenstvima osvojio dvije medalje u razmaku od četiri godine.

Kada je u pitanju ovogodišnje izdanje utrke po Kataloniji, u posljednoj etapi, koja je u dužini od 120 kilometara vožena ulicama Barcelone sa ciljem na brdu Montjuic slavio je Holanđanin  Lieuwe Westra (Astana), drugi je bio Nijemac Markus Burghardt (BMC Racing) sa zaostatkom od minute i 22 sekunde, koliko je imao i Francuz Thomas Voeckler na trećem mjestu.

Rezultati 7. etape:
1. Lieuwe Westra (Hol, Astana) 2:36:14
2. Markus Burghardt (Nje, BMC Racing) +1:22
3. Thomas Voeckler (Fra, Europcar) +1:22 
4. Maciej Paterski (Pol, CCC) +1:26
5. Yoann Bagot (Fra, Cofidis) +1:36
6. Jan Polanc (Slo, Lampre) +2:07
7. Alberto Contador (Špa, Tinkoff – Saxo) .....   
8. Romain Bardet (Fra, AG2R) ..........
9. Arnold Jeannesson (Fra, FDJ.fr) ............ 
10. Joaquim Rodriguez (Špa, Katusha) ..........

Ukupni poredak:
1. Joaquim Rodriguez (Špa, Katusha) 29:41:34
2. Alberto Contador (Špa, Tinkoff – Saxo) +0:04 
3. Tejay van Garderen (SAD, BMC Racing) +0:07 
4. Romain Bardet (Fra, AG2R) +0:10
5. Nairo Quintana (Kol, Movistar) +0:10  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.