Rogersu etapa, Quintana blizu ukupne pobjede

Giro stigao do posljednje etape

Rogersu etapa, Quintana blizu ukupne pobjede

Australski biciklist Michael Rogers (Tinkoff - Saxo) slavio je u subotu predzadnjoj etapi utrke Giro d'Italia, dok je Kolumbijac Nairo Quintana ostao vodeći u ukupnom poretku.

U brdskoj etapi od Maniaga do Monte Zoncolana dugačkoj 167 kilometara, Rogers je pobijedio ispred Talijana Franca Pellizottija (Androni Giocattoli), koji je zaostao 38 sekundi.  U nedjelju je na rasporedu posljednja, ravničarska etapa (Gemona - Trst, 172 km), koja ne može bitnije utjecati na konačni poredak. Stoga se može reći da je Quintana, koji je lani bio drugi na Tour de Franceu, na pragu osvajanja Gira, jer ima više od 3 minute prednosti ispred zemljaka Rigobertom Uranom.

Rezultati 20. etape (Maniago - Monte Zoncolan, 167 km):
1. Michael Rogers (Aus, Tinkoff - Saxo) 4:41:55
2. Franco Pellizotti (Ita, Androni Giocattoli) +0:38
3. Francesco Bongiorno (Ita, Bardiani Valvole) +0:49
4. Nicolas Roche (Irs, Tinkoff - Saxo) +1:35
5. Brent Bookwalter (SAD, BMC Racing) +1:37....

Ukupni poredak:
1. Nairo Quintana (Kol, Movistar) 83:50:25
2. Rigoberto Uran (Kol, Omega Pharma) +3:07
3. Fabio Aru (Ita, Astana) +4:04
4. Pierre Rolland (Fra, Europcar) +5:46
5. Domenico Pozzovivo (Ita, AG2R) +6:41

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.