Rojas napravila iznenađenje i stigla do zlata
Foto: EPA

Finale u troskoku

Rojas napravila iznenađenje i stigla do zlata

E. Čaušević

Svjetsko atletsko prvenstvo u Londonu iz dana u dan sve je zanimljivije, a danas smo gledali još jednu iznenađujući pobjedu.

Veoma zanimljiva borba vodila se u finalu troskoka za žene gdje je Caterine Ibarguen, koja je osvojila zlato na Olimpijadi prošle godine u Brazilu, vodila do posljednjih trenutaka, ali joj je pobjedu "ukrala" mlada Yulimar Rojas.

Atletičarka iz Venecuele je bila srebrena u Brazilu, ali se večeras u Londonu uspjela osvetiti Ibarguen i u posljednjem skoku izbiti na prvo mjesto i osvojiti zlato. Rojas je do zlata došla jer je u troskoku uspjela da skoči 14,91 metara.

Iza nje, kao što smo već napisali, završila je Ibarguen koja je večeras u Londonu skočila 14,89 metara. Bronzu je osvojila Olga Rypakova sa dometom od 14,77 kojeg je ostvarila u trećem pokušaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi