Ronda Rousey donosi veliku odluku za karijeru?

Prelazi u boks?

Ronda Rousey donosi veliku odluku za karijeru?

M. Šljivak

Bivša UFC prvakinja Ronda Rousey najavila je promjenu u karijeri.

Iako je prije svega najavila kako se želi vratiti na tron UFC-a, gdje je nedavno doživjela prvi poraz u karijeri od Holly Holm, Ronda se želi okušati i u boksu.

Pokušaće da postane bokserska prvakinja, a nakon što je najavila eventualni odlazak u boks, javio se legendarni Oscar De La Hoya, vlasnik Golden Boy promotorske kuće.

Spreman je da je promoviše i da od nje napravi šampionku...

"Žestoka je, jako je dobra. Ima brzinu, snagu i instinkt, što je jako bitno. Spremna je da ide na vrh, što je razlika između sportista. Voli da rizikuje i to mi se sviđa kod nje. Samo je pitanje vremena kada će imati prvu borbu i dokazati ove riječi", smatra De La Hoya.

Rousey je u UFC-u na omjeru od 12 pobjeda i jednog poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.