Rondu čeka borba za pojas

Potvrdio Dana White

Rondu čeka borba za pojas

Bivša UFC prvakinja Ronda Rousey mogla bi krajem ove godine da se vrati borbama u oktagonu.

Američka borkinja posljednji nastup zabilježila je u novembru 2015. godine kada je poražena od sunarodnice Holly Holm. Rousey je tom prilikom doživjela prvi neuspjeh u MMA karijeri te je ostala bez šampionskog pojasa.

"U stalnom sam kontaktu sa Rondom. Ovih dana imala je lakšu operaciju koljena. Ona se sada osjeća sjajno i trebalo bi uskoro da se vrati u dvoranu i da nastavi sa treninzima. Mislim da bi je mogli gledati u decembru ili početkom naredne godine. U svakom slučaju Ronda će se boriti za pojas bez obzira ko u tom trenutku bude šampion", izjavio je predsjednik UFC-a Dana White. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi