Ronnie na raketni pogon: U finalu Mastersa pomeo Hawkinsa

O'Sullivan osvojio Masters

Ronnie na raketni pogon: U finalu Mastersa pomeo Hawkinsa

A. Beganović

Ronnie O'Sullivan, po šesti put u karijeri osvojio je Masters koji se igrao u Londonu u legendarnom Alexandra Palaceu za nagradni fond od 600.000 funti.

Nakon osmomjesečne pauze Ronnie "raketa" O'Sullivan se vratio snookeru i već na povratničkom turniru je pokazao zbog čega ga ljubitelji ovog sporta smatraju najboljim igračem svih vremena.

U finalnom meču O'Sullivan je praktično "pomeo" Barryja Hawkinsa. Slavio je Ronnie sa 10:1 po frameovima, a zanimljivo je da je prvi frame osvojio danas indisponirani Hawkins.

U meču je viđen samo jedan trocifreni break i to u trećem frameu kada je O'Sulliven iz jednog dolaska za stol napravio break od 136 poena.

Ronnie je osvajanjem Mastersa svoj bankovni račun podebljao za 200.000 funti, a po broju naslova izjednačio se sa Stephenom Hendryjem koji je također šest puta osvajao Masters.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi