Ronnie O'Sullivan stigao do 30. rangirajuće titule

Slavio u Šangaju

Ronnie O'Sullivan stigao do 30. rangirajuće titule

E. Škorić

Najbolji snukeraš svih vremena Ronnie O'Sullivan osvojio je Masters u Šangaju.

U finalu Mastersa u Šangaju O'Sullivan je pobijedio Judda Trumpa sa 10:3, te je stigao do 30. naslova.

Ronnie je u jutarnjim satima stigao do 6:0 prednosti, Trump je uspio da se vrati, no na kraju je pobjeda pripala O'Sullivanu.

Prethodno je slavio bez većih problema protiv Marka Williamsa, potom i Johna Higginsa, da bi na kraju slomio i Trumpa, koji je dominirao u Šangaju.

Za Raketu je ovo druga titula u Šangaju, ukupno 30. u karijeri i kući se uz pehar vraća i sa 150.000 funti od nagradnog fonda."

"Trump je čitave sedmice igrao dobro i znao sam da će biti teško. Bilo je nekih trenutaka gdje je pokazivao veliku nervozu, ali sam ostao fokusiran na svoje poteze. Nisam bio baš najbolji, ali sretan sma što sam slavio", kazao je O'Sullivan.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi