Ronnie pleše po tankoj žici, Selbi vodi protiv Cartera

Ronnie pleše po tankoj žici, Selbi vodi protiv Cartera

A. Beganović

Duelima Ronnieja O'Sullivana i Joea Perryja, te Marka Selbyja i Allistera Cartera otvorena je osmina finala Svjetskog prvenstva u snookeru.

Aktuelni svjetski prvak, Ronnie 0'Sullivan u meč sa Perryjem ušao je kao apsolutni favorit, no u prvoj sesiji nije opravdao tu ulogu. 

Naprotiv, Perry je izgledao mnogo bolje od O'Sullivana, koji napadački nije bio raspoložen. Na petnaestominutnu pauzu Perry je otišao sa vodstvom od 3:1, da bi do kraja sesije oba igrača osvojila po dva framea za 5:3. 

Treba dodati i da je uprkos lošoj igri Ronnie napravio trocifreni break (117), te da u dosadašnjim mečevima protiv Perryja ima prednost od 10:2, tako da nas u nastavku sasvim sigurno očekuje mnogo uzbuđenja.

Treći nositelj, Mark Selby, nakon teške pobjede u 1. kolu, danas je protiv Cartera pokazao zbog čega se smatra jednim od najvećih favorita za osvajanje naslova. 

Carter je sjano otvorio meč i u prvom frameu stigao je do trocifrenog breaka (102), no nakon toga Selby osvaja pet frameova za veliku prednost od 5:1. 

No, Carter se nije predavao, osvojio je naredna dva framea, s tim da je u posljednjem osmom stigao do još jednog trocifrenog breaka (110).

Svjetsko prvenstvo u snookeru, osmina finala:

Selba - Carter 5:3

Perry - O'Sullivan 5:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.