Ronnie "raketa" opet uživa: Selby pao bez ispaljenog metka

U finalu Mastersa Selby nije pružio ozbiljniji otpor

Ronnie "raketa" opet uživa: Selby pao bez ispaljenog metka

A. Beganović

Ronnie "raketa" O'Sullivan, po mnogima najbolji igrač snookera svih vremena, osvojio je Masters u Londonu i to po peti put u karijeri.

U proteklih osam dana u Londonu su koplja za zelenim stolom ukrstili najbolji svjetski snooker igrači, a kao pobjednik izašao je fenomenalni Roonie O'Sullivan, koji je u finalu bio bolji od branioca titule Marka Selbyja (10:4 po frameovima).

Po mnogima najbolji svjetski igrač snookera svih vremena, do pete titule u Londonu stigao je na maestralan način. Roonie je od 1. kola igrao onako kako samo on može, pa već danas mediji na Otoku govore da će, ukoliko ozbiljno shvati Svjetsko prvenstvo, sasvim sigurno stići do treće uzastopne titule.

U 1. kolu Mastersa u Londonu, neponovljivi 0'Sullivan je sa 6:1 savladao Roberta Milkinsa. U četvrtfinalu Ricky Walden nije uspio "raketi" uzeti niti jedan frame, da bi u polufinalu Ronnie sa 6:2 savladao Stephena Maguirea.

U finalu se očekivao uzbudljiv meč, ali već na samom otvaranju Ronnie dolazi do prednosti od 5:0. Nakon devet odigranih frameova O'Sullivan je vodio sa 8:1 i pitanje pobjednika je već tada bilo odlučeno. Na kraju je Ronnie slavio sa 10:4, a na svoj račun stavio je 200.000 funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.