Ronnie "raketa" O'Sullivan "pomeo" Selta, Robertson ispao

UK Championship

Ronnie "raketa" O'Sullivan "pomeo" Selta, Robertson ispao

A. Beganović

Drugi najznačajniji turnir u svijetu snookera, United Kingdom Professional Snooker Championship, ulazi u svoju završnicu, odnosno od sutra će se u Yorku u legendarnom Barbican Centru igrati četvrtfinala.

Plasman u četvrtfinale United Kingdom Professional Snooker Championshipa, koji se igra za nagradni fond od 700.000 funti osigurao je i po mnogima najbolji igrač svih vremena Ronnie 0Sullivan. Ronnie "raketa" je u osmini finala sa stola "pomeo" (6:0) Mathewa Selta s tim da je u posljednjem šestom frameu O'Sullivan napravio maksimalni break od 147 poena.

Branitelj naslova na UK Championshipu, Neil Robertson, pretrpio je poraz u osmini finala u duelu sa Graemeom Dottom. Škotski snooker igrač imao je prednost od 5:0 po frameovima, no Robertson se nije predavao i izjednačio je na 5:5, ali posljednji odlučujući frame otišao je na strani Dotta.

Stuart Bingham je s makismalnih 6:0 savladao Rickyja Waldena, Anthony McGill bio je bolji od Johna Higginsa (6:5), dok je Mark Davis sa 6:2 nadigrao Jamesa Cahilla.

U četvrtfinale plasirao se i Judd Tramph, koji je sa 6:3 u somini finala savladao Roda Lawrera, kao i Marco Fu, koji je bio bolji od Shauna Murphyja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.