Rory McIlroy osvojio US.Open
Igrač pred kojim je velika budučnost

Ponovo naslov u Sjevernu Irsku

Rory McIlroy osvojio US.Open

M. Maksimović

Rory McIlroy novi je pobjednik 111. po redu US Opena.Dvadesetdvogodišnji Sjeverni Irac je ovaj put bio pravi za razliku od nastupa na Mastersu kada se raspao a imao je prije posljednjeg dana četiri udarca prednosti.

Ovaj put je odigrao do kraja i završio je kao pobjednik sa -16 (268) uz 12 oborenih rekorda. Završivši s -16 (268), ostvario je najniži rezultat uspoređujući s parom, prvi je igrač koji je sve četiri runde odigrao ispod 70 udaraca. Nakon prvog dana je McIlroy imao tri udarca prednosti ispred pobjednika Mastersa 2011. Južnoafrikanca Charla Schwartzela i Korejanca Y. E. Yanga.Nakon drugog dana je imao šest udaraca ispred Korejanca, prije posljednjeg dana čak osam.

Inače prvog dana turnira igralo se po jakoj kiši i po jakom neugodnom terenu.Međutim sve to nije spriječilo Roryja McIlroya da ponovi ono što je napravio Graene McDowell prošle godine, tako da su dvije godine zaredom naslovi pobjednika US.Opena pripali golferima iz Sjeverne Irske.Sa druge strane, Amerikanci opet nisu osvojili major turnir, posljednjih pet je završilo ili u Evropi, ili u Južnoj Africi.


Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.