Rose Chelimo slavila u maratonu

Svjetsko prvenstvo

Rose Chelimo slavila u maratonu

Rose Chelimo osvojila je zlatnu medalju u maratonu na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Londonu. 

Atletičarka koja nastupa pod zastavom Bahreina je, naime, nakon 27 minuta i 11 sekundi prva došla do cilja i tako se okitila zlatnim odličjem, a na podijumu su se našle još Edna Ngeringwony Kiplagat i Amy Cragg. 

Kiplagat je imala vrijeme 2:27:18, kao i trećeplasirana Cragg, a vrijedi istaći da su sve tri atletičarke na ovom maratonu postavile svoj najbolji rezultat sezone. 

Kada su u pitanju atletičarke iz regiona, Bojana Bjeljac iz Hrvatske je zauzela 57. mjesto, njena zemljakinja Matea Matošević je bila 69., a 76. od 78 maratonki koje su stigle do cilja bila je Nikolina Stepan. 

SP atletika - maraton (Ž):

1. Rose Chelimo (Bah) 2:27:11
2. Edna Kiplagat (Ken) 2:27:18
3. Amy Cragg (SAD) 2:27:18
4. Filomena Cheyech (Ken) 2:27:21
5. Shure Demise (Eti) 2:27:58

...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi