Rothwell: Ja sam čist borac

Američki borac se oglasio nakon optužbi za doping

Rothwell: Ja sam čist borac

Teme:

UFC-ov teškaš Ben Rothwell našao se u jako nezavidnoj poziciji, pošto je objelodanjeno da je dobio poziv od USADA-e.

35-godišnji američki borac navodno je pao na doping testu, ali i dalje nije stigla zvanična potvrda.

Više informacija o cijelom slučaju biće poznato nakon detaljnih provjera, a u slučaju da se tvrdnje obistine, Rothwella očekuje duža suspenzija.

Povodom ovog slučaja javnosti se obratio i sam borac, koji tvrdi da je potpuno 'čist'.

"S obzirom na posljednje vijesti koje dolaze od USADA-e, želio bih svima javiti da sam već neko vrijeme pod nadzorom ljekara i pokušavam savladati bolest. Bio bih vam zahvalan na prilici da dokažem kako nisam varao te da nisam imao tu namjeru. Molim vas da zadržite svoja mišljenja do izlaska svih činjenica na vidjelo. Cijenim vašu podršku dok prolazim kroz ovaj proces s USADA-om. Hvala vam", napisao je Rothwell na svom Facebook profilu.

Rothwell je u profesionalnoj MMA karijeri zabilježio 46 nastupa i 36 pobjeda, a u posljednjih pet borbi četiri puta je slavio.

Posljednji put se u UFC-ovom oktagonu našao u aprilu prošle godine, kada je na Fight Night 86 eventu jednoglasnom odlukom sudija poražen od Juniora dos Santosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi