Royalsi razbili Giantse, odluka pada u sedmoj utakmici

Royalsi na tragu 1985. godine

Royalsi razbili Giantse, odluka pada u sedmoj utakmici

Veliko finale između Kansas City Royalsa i San Francisco Giantsa ide do kraja, do maksimalne sedme utakmice. U šestoj koja se igrala se na stadionu Royalsa (Kauffman stadion), gosti nisu imali šanse.

Royalsi postigli sedam bodova potpuno uništivši startnog bacača Giantsa Jakea Peavyja. Peavy je u tom drugom "inningu" uspio izbaciti samo jednog igrača dopustivši pritom čak pet udarenih loptica suparničkim napadačima koje su rezultirale s pet bodova prije nego što ga je menadžer Giantsa Bruce Bouchy odlučio izvaditi iz igre. Na kraju je završilo 10:0 i Royalsi imaju priliku ponoviti 1985. godinu kada su osvojili naslov nakon preokreta i pobjede u sedmoj utakmici.

U prilog Rolyalsima ide i podatak da je domaća ekipe pobijedila u posljednjih devet slučajeva kada je o prvaku odlučivala sedma utakmica. Za razliku od navijača Royalsa, protivnički Giantsi moraju biti zabrinuti jer je njihova ekipa do sada četiri puta igrala u finalu sedmu utakmicu i sva četiri puta je poražena, posljednji put od Anaheim Angelsa 2002. godine. Također za Gianste nije ohrabrujući niti podatak da je
zadnja ekipa koja je u velikom finalu kao gost slavila u sedmoj utakmici, bila ona Pittsburg Piratesi koji su 1979. slavili u Baltimoreu protiv domaćih Oriolesa.

Startni bacač za Royalse u sedmoj utakmici trebao bi biti Jeremy Guthrie, a za Giantse Tim Hudson. Njih dvojica ogledali su se i u trećoj utakmici, a uspješniji je bio Guthrie jer su Royalsi taj susret dobili 3:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.