Royalsi uzvratili Giantsima

Giantsi skupo platili izmjenu Jakea Peavyja

Royalsi uzvratili Giantsima

Kansas City Royalsi su uspjeli na svom terenu dobiti drugu utakmicu World Seriesa, nadigrali su Kansas City 7:2. Nakon poraza 1:7 na otvaranju finalne serije, Royalsi su zaigrali puno bolje, a presudnim se pokazao šesti inning.

Menadžer San Francisco Giantsa tokom tog šestog "inninga" promijenio čak pet bacača, ali pokazalo se kako je svaka promjena bila sve lošija za njegovu ekipu. Prednost Royalsima osigurao je Billy Butler udarivši lopticu nakon koje je Lorenzo Cain stigao do kućne baze, a nakon toga su Salvador Perez i Omar Infante "uništili" novog bacača Giantsa Huntera Stricklanda. Prvo je Perez svojim udarcem omogućio Ericu Hosmeru i Terranceu Goreu da povećaju prednost na 5-2, a zatim je Infante opalio "home-run" za konačnih 7-2.
 
Na poziciji bacača utakmicu je za Royalse započeo rookie Yordano Ventura koji je solidno odradio prvih i prvu trećinu šestog "inninga", a zatim su prednost i pobjedu očuvali Kelvin Herrera, Wade Davis i Greg Holland.
 
Za Giantse je prvih pet "inniga" odradio Jake Peavy, a nakon što početkom šestog nije uspio izbaciti Caina i Hosmera, koji su stigli do druge, odnosno prve baze, njegoov menadžer odlučio ga je zamijeniti što se pokazalo pogrešnom odlukom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.