Rudić: Srbija nije nedodirljiva

Zacrtao visoke ciljeve

Rudić: Srbija nije nedodirljiva

Ratko Rudić smatra da se "barakude" mogu vratiti u sam vrh svjetskog vaterpola, kao i da selekcija Srbije nije nedodirljiva.

"Ne mislim da je Srbija toliko nadmoćna, u narednom periodu pokušaćemo da se dodatno popravimo i opet otići do nekog najsjajnijeg odličja. Možemo da pariramo Srbima, to se može ostvariti zajedničkim snagama svih nas koji radimo u hrvatskom vaterpolu", rekao je novi selektor "barakuda".

On je prethodno vodio selekciju Brazila, sa kojom je stigao do četvrtfinala OI u Riju.

"Poslije iskustva u Brazilu prirodno je da sam se vratio tamo gdje pripadam. Mislim da mogu biti veoma koristan na ovoj funkciji, iako je reprezentacija i dalje odlično vođena. Mogu znanjem i iskustvom doprinijeti nastavljanju pozitivnog rezultatskog niza reprezentacije", dodao je trofejni stručnjak. 

Rudić je jedini selektor ekipnih sportova koji je osvojio četiri olimpijska zlata s tri različite reprezentacije. U igračkoj i trenerskoj karijeri osvojio je ukupno 64 trofeja, od toga 36 na velikim takmičenjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi