Rudićev Brazil razbio hrvatske Barakude

Svjetska liga, grupa A, 1. kolo

Rudićev Brazil razbio hrvatske Barakude

U okviru 1. kolu grupe A završne faze Svjetske lige, koja se održava u iitalijanskom Bergamu, vaterpolisti Hrvatske u utorak su doživjeli težak poraz od Brazila rezultatom 10:17 (3:3, 2:6, 1:6, 4:2).

Nakon prve četvrtine koja je završeno neriješeno (3:3) činilo se kako će u nastavku popularne Barakude ubaciti u brzinu više i savladati Brazil, a desilo se ono suprotno. 

Selekcija Brazila, koju vodi nekadašnji selektor Hrvatske i legendarni vaterpolo stručnjak Ratko Rudić, razbila je hrvatske vaterpoliste. Nakon druge četvrtine Brazil je imao vodstvo od 9:5, a u zadnju dionicu ušli su sa vodstvom 15:6.

Kod Brazila najbolji je bio Adrian Delgado sa 5 golova, a Josip Vrlić i Felipe Perrone zabili su po 3.

Za Hrvatsku su po dva pogotka zabili Antonio Petković, Luka Lončar, Maro Joković i Paulo Obradović, a Damir Burić i Sandro Sukno po jedan.

Svoj naredni meč Hrvatska igra u srijedu protiv Mađarske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.