Rudićev Brazil u Jadranskoj ligi

Kao domaćini igrali bi u Zadru

Rudićev Brazil u Jadranskoj ligi

Iako se još uvijek čeka zvanična potvrda, po svemu sudeći dogovor je postignut. Vaterpolo reprezentacija Brazila će od naredne godine nastupa u  u Triglav Jadranskoj ligi.

U samoj smo završnici realizacije dogovora na kojemu više mjeseci radim i trenutačno imamo odluku Upravnog odbora Triglav vaterpolo lige da nas od sezone 2015./2016. prime u ovo takmičenje. Upravo se vraćam u Brazil na završne konzultacije i ja sam uvjeren da će ova priča uspješno biti privedena kraju, rekao je Ratko Rudić.

Brazilci bi domaćini bili na zadarskom Višnjiku, pa bi u Zadru provodili šest mjeseci godišnje, koliko traje regionalna liga. S obzirom na tempo utakmica Triglav regionalne vaterpolo lige, brazilski igrači će u Zadru provesti tri mjeseca prvog dijela sezone krajem sljedeće godine, a nakon mjesec i pol dana stanke oko Božića i Nove godine, u Zadru će boraviti u februaru, martu i aprilu 2016. godine kada je na rasporedu završni dio takmičenja

Sve to Rudić, koji je tu reprezntaciju preuzeo u decembru prošle godine, radi u skliopu što bolje
pripreme brazilskih igrača za nastup na olimpijskom vaterpolskom turniru na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.