Rusi dijele 5,5 miliona dolara na plivačkom SP-u

Nagradni fond uvećan za 75 posto

Rusi dijele 5,5 miliona dolara na plivačkom SP-u

Na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima kojem je domaćin ruski Kazanj, najbolji svjetski plivači i plivačice, dijelit će 5,5 miliona dolara.

U odnosu na SP 2013. kojem je domaćin bila Barcelona, nagradni fond je uvećan za više od 75 posto. U Barceloni su svi učesnici dijelili 3,1 milion dolara, a u Kazanju će samo nagradni fond biti 2,5 miliona. U 42 discipline pobjednici će zaraditi po 20.000 dolara, a svaki svjetski rekord bit će stimuliran s dodatnih 30.000 dolara. Kada je u pitanju vaterpolski turnir, prvoplasiranoj selekciji će pripasti 80.000 dolara, dok će pobjedničkoj ekipi u sinhroniziranom plivanju pripasti 50.000 dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.