Ruske žalbe odbijene, Klišina može nastupati kao neutralna

Bez ruskih atletičara na OI

Ruske žalbe odbijene, Klišina može nastupati kao neutralna

E. Škorić
Teme:

Međunarodna atletska federacija (IAAF) odbila je zahtjeve ruskih atletičara.

Rusi su se žalili na odluku Međunarodne atletske federacije o suspenziji ruskih atletičara i atletičarki zbog dopinga, no žalbe nisu urodile plodom.

Iz Olimpijskog ruskog komiteta su kazali da jedino Darija Klišina ima pravo na nastup u skoku u dalj i to kao neutralna takmičarka.

Jevgenij Trofimov, trener višestruke šampionke u skoku s motkom Jelene Isinbajeve, najavio je žalbu sudu u Lausanni.

"Zbog ove odluke, mi ćemo podnijeti tužbu Sudu za sportsku arbitražu /CAS/  ako bismo branili prava naših sportista. Znali su da će, u slučaju odbijanja, biti pokrenute tužbe, a naši advokati su spremni", rekao je.

Unatoč IAAF-ovoj odluci, iz Ministarstva sporta u Rusiji saopštili su da će ruski atletičari svejedno vršiti pripreme za Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi