Ruski sportisti se navukli na meldonijum

Nova testiranja

Ruski sportisti se navukli na meldonijum

Teme:

Upotreba meldonijuma kod sportista sve je učestalija, a to pokazuju i najnoviji rezultati testiranja širom svijeta.

Ipak, ova supstanca daleko najviše korisnika ima u Rusiji, što potvrđuje i podatak da je do sada 27 sportista bilo pozitivno na meldonijum.

"U Rusiji je do danas 27 sportista registrovano kao pozitivno na meldonijum, a oko 127 sportista širom svijeta", rekao je za agenciju R-Sport Vitalij Mutko, ruski ministar sporta.

Meldonijum je u žižu javnosti dospio početkom marta ove godine kada je ruska teniserka Marija Šarapova objavila da su njeni doping rezultati bili pozitivni na tu supstancu tokom Australian Opena.

Napomenimo i to da se meldonijum koristi kod bolesti srca, a u isto vrijeme povećava izdržljivost, poboljšava oporavak, štiti od stresa i poboljšava rad centralnog nervnog sistema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi