Ruskinje brane naslov, koliko mogu Srbijanke i Hrvatice?

Italija je domaćin Svjetskog prvenstva odbojkašica

Ruskinje brane naslov, koliko mogu Srbijanke i Hrvatice?

Dva dana nakon završetka Svjetskog prvenstva odbojkaša, u Italiji starta završna smotra odbojkašica. Italija je domaćin 17. po redu Svjetskog prvenstva na kojem će igrati 24 reprezentacije u šest gradova.

Prvenstvo će se igrati u Rimu, Bariju, Trstu, Veroni, Modeni i Milanu, dok su u prvom krugu 24 selekcije raspoređene u četiri grupe po šest ekipa. Četiri najbolje iz svake grupe idu dalje, nakon čega imamo opet dvije grupe.

U jednoj su one reprezentacije iz grupa A i D, u drugoj iz B i C. Prenose se bodovi iz prve faze ali samo iz mečeva sa onim selekcijama koje su prošle dalje. Nakon toga slijedi treći krug pa još dvije grupe sa po tri selekcije od kojih dvije idu u polufinale.

Naslov ili bolje rečeno dvostruki uzastopni brane Ruskinje koje su bile najbolje u Japanu prije četiri odnosno osam godina. Tu su i Kubanke odnosno Japanke koje imaju po tri naslova, Kineskinje sa dva. Svakako će zanimljivo biti pratiti i nastupe Srbije i Hrvatske, reprezentacija koje u svakom trenutku mogu iznenaditi.


U dvadeset dana koliko će se igrati prvenstvo ukupno će biti odigrane 102 utakmice.

Grupa A (Rim):
Italija, Njemačka, Hrvatska, Dominikanska Republika, Argentina, Tunis

Grupa B (Trst):
Brazil, Srbija, Kanada, Kamerun, Bugarska, Turska

Grupa C (Verona):
SAD, Rusija, Holandija, Kazahstan, Tajland, Meksiko

Grupa D (Bari):
Portoriko, Kina, Japan, Azerbejdžan, Kuba, Belgija

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.