Sadiković, Cerić i Samardžić idu na Evropske olimpijske igre

Bh. reprezentativci

Sadiković, Cerić i Samardžić idu na Evropske olimpijske igre

Delegacija Bosne i Hercegovine na predstojećim Olimpijskim igrama u azerbejdžanskom gradu Baku biće brojnija za Haruna Sadikovića, Larisu Cerić i Aleksandru Samardžić.

Pomenuti trojac učešće je osigurao zahvaljujući odličnim rezultatima na proteklim turnirima u borilačkoj vještini Judo, a vrijedi istaći da takmičenje pod nazivom "Baku 2015." predstavlja ujedno i prve organizovane Evropske igre. 

"Ne mogu opisati kako se trenutno osjećam. Definitvno, ovo je ostvarenje jednog od mojih sportskih snova i vjerujem da ću ostvariti što bolji rezultat i osvjetlati obraz Bosne i Hercegovine", kazao je Sadiković za SportSport.ba.

Podsjećamo, Evropske igre bit će održane u glavnom gradu Azerbejdžana u periodu između 12. i 28. juna i riječ je o kontinentalnom spektaklu kao što su npr. Azijske igre. Ukupno će sudjelovati 49 država, između 7.000 i 15. 000 sportaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti