Saintsi uzeli svoj prvi naslov
Drew Brees je zaslužano ponio epitet MVP Super Bowla

Super Bowl XLIV

Saintsi uzeli svoj prvi naslov

Gotova je još jedna NFL sezona. U velikom finalu, Super Bowlu, odigranom na prepunom Sun Life stadionu u Miamiju igrači New Orleans Saintsa su bili bolji od Indianapolis Coltsa sa 31:17 i tako osvojili svoj prvi naslov prvaka u klupskoj povijesti.

U ovogodišnjem Super Bowlu sastale su se, bez ikakve sumnje, dvije najbolje momčadi lige u ovom trenutku, dva najbolja dodavača lige, Peyton Manning i Drew Brees igrali su jedan protiv drugog. Ko god je ostao budan do ranih jutarnjih sati nije požalio.

Coltsi su nakon prve četvrtine imali prednost od 10:0 i mnogi su pomislili da je gotovo, ali nisu se s tim složili izabranici Seana Paytona. U drugoj četvrtini je Garrett Hartley s dva field gola vratio Saintse u život. U trećem periodu igre Thomas j epoložio za Saintse, a Addai za Coltse, dok je Hartley treći put pogodio i rezultat je bio 17:16 za Coltse. Tim rezultatom se ušlo u posljednjih petnaest minuta utakmice, najboljih petnaest minuta.

Pet minuta prije kraja Brees je uposlio Shockeya koji polaže, a Moore pretvara za dva poena i bilo je 24:17 za Saintse. Tri minute prije kraja Tracy Porter presjeca loptu na 74 yarde od end zone Coltsa i polaže za povećanje prednost. Hartley je još jednom bio uspješan na pretvaranju i bilo je to velikih 31:17 za veliko slavlje Saintsa.

Peyton Manning je bio najbolji igrač regularnog dijela sezone, sasvim zasluženo j eponio epitet MVP-a sezone, ni sinoć nije loše odigrao, ali Drew Brees je bio bolji, za nijansu. Dodavač Saintsa je bacao 32/39 za 288 yardi i dva TD bez ijednog presjecanja. S 32 uspješna dodavanja izjednačio se s Tomom Bradyjem po broju uspješnih dodavanja u Super Bowl utakmici. S druge strane Manning je imao jedno manje uspješno dodavanje (31/45 za 333 yarde i jedan TD, 1 INT).

Nakon utakmice Brees je sav sretan rekao kako je ovo pobjeda svih ljudi New Orleansa koji su dočekali da nakon strašnog uragana Katrina koji je pogodio ovaj grad prije pet godina sada zajedno slave veliki naslov prvaka. Zasužili su, a da su Coltsi osvojili ne bi bilo nezasluženo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije