Saintsi zaustavili Falconse, ''remi'' u San Franciscu

Nema više neporaženih

Saintsi zaustavili Falconse, ''remi'' u San Franciscu

M. Maksimović

Nakon desete sedmice u regularnom dijelu NFL sezone, nema neporaženih ekipa. Do sada su to bili Atlanta Falconsi koji su stradali u New Orleansu.U ovom kolu dogodilo se i nešto što se često ne događa na NFL terenima. Jedna utakmica je završena nerješeno, prvi put nakon 2008.godine. Tada je bez pobjednika završio duel između Philadelphije i Cincinnatija, ovaj put su igrali San Francisco i St. Louis.

New Orleans Saints su pokazali u svom Superdomeu da mogu puno više i bolje od nego što to pokazuje trenutačni omjer pobjeda i poraza (4-5).Drew Brees je Drew Brees predvodio je Saintse s 298 yardi i tri TD dodavanja, ali je tu bio i raspoloženi Jimmy Graham, Tight End sa dva TD polaganja i osvojenih 146 yardi.

 

Pet i pol minuta prije kraja Garrett Hartley je pogodio field goal za vodstvo Saintsa 31:27, ali su gosti imali dovoljno vremena da se dokopaju end zone. Nisu uspjeli, Jabari Greer  Cornerback Saintsa je zaustavio Falconse, tačnije akciju Matta Ryana za Roddya Whitea.

 

Dallas Cowboysi su jednu od svojih ponajboljih utakmica u ovoj sezoni odigrali na Lincoln Financial Field gdje su porazili domaće Eaglese 38:23.Posljednju četvrtinu gosti su dobili 21:6.Philadelphia se našla u problemima u drugoj četvrtini kada se povrijedio QB Michael Vick, a njega nije na najbolji način zamijenio rookie Nick Foles.

 

Nakon tri četvrtine utakmica je bila u ''egalu'', a onda je Dwayne Harris izborio TD. Brandon Carr je presjekao dodavanje za još jedan TD, dok je priči zaključio Jason Hatcher 46 sekundi prije kraja.Tony Romo je imao 2 TD dodavanja, osvojio je 209 yardi. Ovo je bio peti poraz u nizu Eaglesa.

 

Vhicago Bearsi i Houston Texansi su odigrali jednu tvrdu utakmicu sa odbranama u prvom planu.U čitavoj utakmici vidjeli smo jedno TD dodavanje i to Matta Schauba za Ariana Fostera 4:14 prije kraja prvog poluvremena. Prednost od 10:3, gosti su sačuvali do kraja, dovoljan je bio jedan field goal 

Shaynea Grahama za konačnih 13:6.

 

 

San Francisco 49ersi su bili favoriti prije meča sa St.Louis Ramsima, ali su se na terenu stvari drugačije odvijale.Na kraju su se 49ersi spašavali poraza.Colin Kaepernick i Frank Gore su u kratkom razdoblju sa dva TD preokrenuli rezultata.Gosti su minutu i 9 sekundi prije kraja opet poveli, ali je David Akers pogodio za izjednačenje tri sekunde prije kraja. U produžetku uzbuđenja nije nedostajalo.Gostujući kicker Greg Zuerlein je pogodio field goal sa 53 yarde, ali morao ponovo šutirati i nije pogodio. David Akers je također imao priliku, ali je on promašio sa 41 yarde pa je ostalo 24:24.

 

Rezultati 10 sedmice:

Miami Dolphins  - Tennessee Titans  3:37

New Orleans Saints - Atlanta Falcons 31:27

Tampa Bay Buccaneers  - San Diego Chargers 34:24

Carolina Panthers  - Denver Broncos 14:36

Baltimore Ravens - Oakland Raiders 55:20

Cincinnati Bengals - NY Giants 31:13

Seattle Seahawksi- NY Jets 28:7

Philadelphia Eagels - Dallas Cowboys 23:38

San Francisco 49ers - St. Louis Rams 24:24 

Chicago Bears - Houston Texans 6:13

Minnesota Vikings - Detroit 34:24

New England Patriots - Buffalo Bills 37:31

Jacksonville Jaguars - Indianapolis Colts 10:27

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.