Salamov nokautirao Markića!

Borba za WBO internacionalnu titulu

Salamov nokautirao Markića!

M. Šljivak

Bh. bokser Emil Markić poražen je danas u novozelandskom gradu Aucklandu od ruskog borca Umara Salamova tehničkim nokautom u četvrtoj rundi u borbi za WBO internacionalnog prvaka svijeta u poluteškoj kategoriji.

Otvaranje meča nije donijelo velika uzbuđenja. Oba borca su uglavnom pokušavala napraviti nešto s distance, Markić je imao dobre serije udaraca, ali pri kraju druge runde ruski bokser je stekao prednost. Žestoko je Salamov pogađao bh. borca, te mu je nanio dobru štetu pred nastavak meča. 

Salamov je nastavio da pogađa Markića i u trećoj rundi. Udarci su izgledali zaista snažno i činili su dosta štete za našeg borca, koji je bio u nokdaunu.

Sve je bilo gotovo u četvrtoj rundi. Markić je završio na konopcima, Salamov je snažno pogađao, te je sudije prekinuo meč i proglasio je pobjedu ruskog borca.

Ovo je Salamovu 19 pobjeda u karijeri, 14 nokautom, dok je Markiću ovo drugi poraz u 26 mečeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi