Sama atletska elita na Evropskim igrama 2019. godine

Donesena odluka

Sama atletska elita na Evropskim igrama 2019. godine

Dž. Mrakić

Predsjednik Evropskog olimpijskog komiteta (EOC) Patrick Hickey izjavio je da će se naredno izdanje Evropskih igara održati u vrijeme koje se ne preklapa s vremenom održavanja nekog drugog velikog atletskog događaja.

Atletika nije odigrala toliko značajnu ulogu na prvim Evropskim igrama u Azerbejdžanu, ponajviše radi toga što se u isto vrijeme održavalo ekipno Evropsko prvenstvo.

Tako je Baku bio domaćin ekipnog Evropskog prvenstva treće lige, a većina atletičara koji su uzeli učešće na ovom takmičenju nisu bili rangirani niti među 200 najboljih atletičara svijeta u svojoj disciplini. 

Ipak, drugo izdanje Evropskih igara 2019. godine održat će se u „urednom“ terminu, između 14. i 29. juna, pa ćemo stoga za četiri godine u atletskom dijelu takmičenja imati priliku gledati najbolje atletičare Starog kontinenta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.