Samardžić: Grč me spriječio u Sofiji da dođem do medalje

Bh. atletičar za SportSport.ba

Samardžić: Grč me spriječio u Sofiji da dođem do medalje

D. Vejo

Lični rekord u Šuici na polumaratonu, drugo mjesto u Beogradu također na polumaratonu, treće mjesto na sarajevskom i također ista pozicija na splitskom , te prvo mjesto na hrvatskom polumaratonu, sve su to odličja koja su u vlasništvu bh. altetičara Srđana Samardžića.

On se prije nekoliko dana vratio sa takmičenja u Bugarskoj, gdje je kako kaže, imao malih poteškoća tokom trke.

"Moje pripreme za maraton trajale su tri mjeseca. Imao sam peh u Sofiji gdje me je uhvatio grč u nozi na 33. kilometru. Što me je primoralo da skroz usporim, te da tako izgubim borbu za Balkansku medalju. Jako sam razočaran jer sam smatrao da sam bio spreman za mnogo bolji rezultat, ali to je sport, ne može uvijek biti onako kako mi zamislimo. To mi je bio prvi istrčan maraton. Ipak, za maraton treba mnogo iskustva, koja ja tek treba da steknem. Sada je naredni cilj Blakaknsko prvenstvo u polumaratonu u Podgorici, 30. ovog mjeseca, gdje ću se također boriti za medalju", rekao je za SportSport.ba bh. atletičar, Srđan Samardžić.

U ovoj godini, mladi sportista popeo se nekoliko puta na postolje.

"Ove godine imao sam preko 30 takmičenja od kojih sam 20 puta bio na postolju", dodaje Samardžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi