Samardžić: Trud i rad vodili su me do uspjeha

Najbolji banjalučki atletičar u 2016. godini

Samardžić: Trud i rad vodili su me do uspjeha

D. Vejo

Član Atletskog kluba Banja Luka Brčak, Srđan Samardžić izabran je za najboljeg seniora u 2016. godini.

Perspektivni trkač, skoro na svim takmičenjima ostvario je zavidan uspjeh, te je laskavo priznanje ponio sasvim zasluženo.

Medalja kako kaže, nikad malo, a u novoj godini sprema se i za nove izazove.

"Proglašen sam za najboljeg seniora u AK Banja Luka što je veliki uspjeh za mene. Naravno zaslužio sam to priznanje zbog brojnih uspjeha do sada, kada je u pitanju ova godina. Ista je za mene bila najuspješnija do sada. Učestvovao sam na 35 takmičenja ove godine gdje sam na skoro svim takmičenjima bio među prva tri trkača. Jedini žal ostaje za medaljom na Balkanskom polumaratonu i maratonu gdje sam bio jako blizu, tu sam osvojio četvrto i peto mjesto. Tako da mi je jedan od glavnih ciljeva uzeti Balkansku medalju", izjavio je za SportSport.ba bh. atletičar, Srđan Samardžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti