"Samo se borim, ne donosim sudijske odluke"

Rekao je Britanac nakon meča

"Samo se borim, ne donosim sudijske odluke"

E. Ganibegović

Anthony Joshua je večeras u Cardiffu pobijedio Carlosa Takama tehničkim nokautom u 10. rundi i tako odbranio naslov teške kategorije po verzijama WBA, IBF i IBO.

Ovaj meč je obilježila i sporna odluka sudije, koji ga je prekinuo u 10. rundi, jer je smatrao kako Takam nije bio sposoban da nastavi borbu, a prema mnogima možda prerano. 

Nakon borbe Britanac je rekao kako on nema nikakve veze sa sudijskim odluka, pa zatim pohvalio svog protivnika. 

"Ja se samo borim, ne sjedim u ćošku i ne donosim odluke. Borba je bila dobra sve do trenutka kada je sudija prekinuo - veliko poštovanje za Takama koji se borio sjajno."

"Ne želim uopšte da komentarišem sudijske odluke, jer to nije moja stvar. Moj posao je da se brinem za svog protivnika. Pokušavao sam ga slomiti iz runde u rundu, a onda je sudac zaustavio borbu."

"Mislim kako su ljudi željeli Takama vidjeti na podu. To je ono što sam i ja želio da učinim iz runde u rundu, dok nisam to i postigao."

"Nisam imao kontrolu nad odlukama koje su sudije donijele, ali stigao sam do pobjede što je trenutno najvažnije za mene", istakao je Joshua.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi