Samo za odabrane: Ovo su cijene ulaznica za SP u snookeru!

Nisu nimalo jeftine

Samo za odabrane: Ovo su cijene ulaznica za SP u snookeru!

Priče o cijenama ulaznica za Super Bowl, El Clasico ili finale NBA lige su već 'prežvakana tema'. 

Među našim čitaocima ima mnogo ljubitelja snookera koji uživaju gledajući O'Sullivana, Selbyja ili Robertsona na TV-u, a da li ste se ikada zapitali koliko bi koštalo to zadovoljstvo da ih vidite uživo na djelu i to na Svjetskom prvenstvu?

Svjetsko prvenstvo se održava u Crucible Theatreu u Sheffieldu od 15. aprila do 1. maja, a cijene ulaznica uopće nisu jeftine.

Program u Crucible Theatreu traje čitav dan, a ulaznice se prodaju za tri termina -  od 10:00 do 14:30, od 14:30 do 19:00 i od 19:00 pa nadalje. Osim toga, moguće je sebi rezervisati standardna, premium i VIP mjesta u dvorani, a cijene su naravno različite.

Za prvo kolo Svjetskog prvenstva (15.-19. april) cijene za standardna mjesta iznose od 20 do 60 funti po jednom terminu. Najjeftinije su one za rani termin (od 25 do 60 funti), a najskuplje za večernji (od 30 do 60 funti). 

Već s početkom drugog kruga, koji se održava od 20. do 23. aprila, cijene idu ka gore ali neznatno, dok pravo poskupljenje nastupa s početkom četvrtfinalnih duela. Ona su na rasporedu 25. i 26. aprila, a cijene se kreću od 35 do 75 funti, u zavisnosti od termina i mjesta na tribini.

Polufinalni mečevi (27.-29. april) u ranom terminu koštaju 45 funti za standardna, a 75 za premium mjesta. Popodne su karte nešto skuplje i iznose 50, odnosno 80 funti, s tim što je moguće nabaviti i VIP ulaznicu koja košta čak 225 funti i traje sve do večernjeg termina. Ko se odluči posmatrati polufinalne duele od 19 sati pa nadalje, za to zadovoljstvo će morati izdvojiti 55 funti za standardno mjesto, 85 za premium, te 225 za VIP.

Veliko finale Svjetskog prvenstva počet će 30. aprila a završiti 1. maja i za taj događaj su ulaznice najskuplje, što je i očekivano. Finale će se igrati u popodnevnom i večernjem terminu, a cijene za prvi dan se kreću od 65 do 100 funti (VIP 250), a za drugi od 80 do 115 (VIP 275). 

Dakle, ko želi uživo gledati cijeli finalni meč, za to će mu trebati 300 funti za standardno mjesto, 360 za mjesto koje je bliže stolu, a nevjerovatnih 1050 funti za VIP ložu.

Vrijedi istaći i podatak da Crucible Theatre ima kapacitet od "samo" 980 mjesta, a nema sumnje da će biti ispunjen do kraja, ali i da će primiti samo odabrane. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi