Šampion na Starom mostu

Šampion na Starom mostu

A. Beganović

Deveterostruki svjetski šampion u visinskim skokovima Kolumbijac Orlando Duque na putu prema Dubrovniku na treće kolo prvenstva u skokovima sa stijena Red Bull Cliff Diving, danas će napraviti trening na Starom mostu u Mostaru.

Orlando je do sada već dva puta bio gost tradicionalnih skokova sa Starog mosta i uvijek se rado sjeća svojih skokova sa novootvorenog mosta u duboku i kako naglašava hladnu Neretvu. Sa šampionom u Mostar stižu i dvojica takmičara prvenstva Red Bull Cliff Diving, Čeh Michal Navratil i Francuz Cyrille Oumedjkane.

Red Bull Cliff Diving prvenstvo se održava na osam lokacija, a prvo i drugo kolo već je održano u Francuskoj i Nizzemskoj. Na tabeli prvo mjesto dijele Orlando Duque i Ukrainac Andrey Ignatenko sa 36 poena, tako da se u Dubrovniku u subotu očekuje velika borba za vrh tabele.

Orlando, Michal i Cyrille će sutra tačno u podne napraviti trening na Starom mostu, a u njihovom treningu učestvovati će i skakači kluba Mostari. Očekuje se da i građani Mostara podrže višestrukog šampiona i uživaju u nesvakidašnjem miksu figurativnih i tradicionalnih skokova.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.