Šampion otkrio ime novog rivala: Za mjesec dana u ringu

Wilder odabrao Arrelou

Šampion otkrio ime novog rivala: Za mjesec dana u ringu

M. Šljivak

Neporaženi WBC šampion teške kategorije Deontay Wilder otkrio je ime novog izazivača.

Nakon što mu je duel s Alexanderom Povetkinom, koji je bio zakazan za 21. maj u Rusiji, otkazan zbog pozitivnog doping testa ruskog boksera, Wilder će ponovo u ring 16. jula.

Šampion je za novog rival izabrao Chrisa Arrelou, a meč će se održati u Legacy Areni u američkom gradu Birminghamu, Alabama.

Bronze Bomber je tako pomalo neočekivano odabrao Arrelou za rivala, iako se očekivali kako će pružiti novu šansu Povetkinu, koji je dokazao kako nije uzimao nedozvoljena sredstva.

Arreloa je u karijeri na omjeru od 36 pobjeda i četiri poraza, od kojih su dva bila za naslov WBC prvaka. U tim mečevima je poražen od Vitalija Klička i Bermanea Stivernea.

Wilder s druge strane nema poraza u 36 borbi, a čak je 35 pobjeda ostvario nokautom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi