Šampion utišao Britance: Golovkin pobijedio Brooka

Tehničkim nokautom u petoj rundi

Šampion utišao Britance: Golovkin pobijedio Brooka

M. Šljivak

Kazahstanski bokser Gennady Golovkin odbranio je naslove srednje kategorije po verzijama WBC, IBF i IBO. On je večeras u Londonu pobijedio Britanca Kella Brooka tehničkim nokautom u petoj rundi.

Bio je to duel neporaženih boraca, a već od samog početka borbe je krenuo žestok obračuna na obje strane.

Kazahstanac je uspio već u prvoj rundi krošeom uzdrmati Brooka, ali ni Bitanac nije ostao dužan, pa je prva runda donijela pravi bokserski užitak s velikim razmjenama udaraca.

Žestoka borba nastavljena je i u nastavku. GGG je konstantno jurišao naprijed, a toga je moglo i koštati kada ga je Brook u finišu druge runde aperkatom dobro uzdrmao, a zatim je i densim krošeom ponovo dosta dobro pogodio šampiona.

Ipak, Golovkin je sve to izdržao, ali je ovaj dio borbe pripao britanskom bokseru.

Nije Kazahstanac posustajao već je i dalje jurio prema Brooku. Međutim, britanski borac se dobro kretao, pa mu Golovkin nije uspijevao zadati ozbiljan udarac. Finiš runde ponovo donosi nekoliko dobrih kontri Brooka, ali i dobre udarce Golovkina, posebno serijama krošea.

Nakon četvrte runde u kojoj nije bilo ništa vrijedno pomena, Triple G je žestoko ušao u petu.

Ponovo je serijama udaraca pogađao Brooka, koji je ponovo bio uzdrman, ali je "preživio" napad. Ipak, novi napad Brook nije izdržao, pa je njegov ugao bacio peškir i Golovkin je došao do pobjede u ovom meču.

Golovkinu je ovo 36 pobjeda u karijeri od čega 33 nokautom, dok je Brook upisao prvi poraz u 37 borbi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi