Šampion uvjerljiv: Marshawn Lynch vodio Seahawkse do pobjede

Počela nova NFL sezona

Šampion uvjerljiv: Marshawn Lynch vodio Seahawkse do pobjede

M. Šljivak

Utakmicom između aktuelnih šampiona Seattle Seahawksa i Green Bay Packersa otvorena je 49. NFL sezona.

Seahawksi su odlično otvorili novu sezonu, te su s uvjerljivih 36:16 na svom CenturyLink Fieldu savladali Packerse.

Green Bay je odigrao jako dobru prvu četvrtinu. Iako je Seattle imao prednost od 3:0 nakon pretvaranja šuta za tri poena Haushcke, touchdownom Kuhna i pretvaranjem Crosbyja imali su vodstvo od 7:3. 

U ostatku meča dominirali su Marshawn Lynch i Steven Hauschka. Dva touchdowna i dva pretvaranja su bla dovoljna za uvjerljivu prednost na poluvremenu od 17:10.

Nastavak je donio još veću dominaciju Seahawksa. Potpuno su razbili Packerse s još dva touchdown i uz tri pretvaranja i jedan team safety su poništili touchdown Rendala Cobba, te su stigli do uvjerljive pobjede.

Pored Marshawna Lyncha koji je u 20 nošenja imao 110 jardi i dva touchdowna kod Seattle se istakao i  quarterback Russell Wilson sa 191 bačenih jardi i dva touchdowna.

seatt

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.