Šampionsko slavlje Brčanki

Odbojkašice Jedinstva neprikosnovene u BiH

Šampionsko slavlje Brčanki

O. Lekić

Nakon slavlja u Gacku i "brejka" u prvoj utakmici finala plej - ofa za prvaka BiH i u revanš meču u hramu odbojke u Brčkom u dvorani "Gimnazije" odbojkašice Bimal Jedinstava nadigrale su ekipu iz Gacka i potvrdile su da su neprikosnovene u klupskoj eliti BiH. Sjane Brčanke dobile su svih 18 mečeva u ligaškom dijelu sezone uz to i u doigravanju za prvaka protiv Tuzlanki bile su ubjedljive, a finalu pale su i odlične Gačanke.

Nakon mnogo uzbuđenja, neizvijesnosti, preokreta, gdje su odlučivale nijanse i sportska sreća u odbojkaškoj ljepotici "brčanske princeze" su slavile razultatom 3:1 po setovima 25;20, 25;27, 30:28 i 25;20 i tako po deveti put u nizu osvajile su šampionski pehar najbolje ekipe BiH.

Ljubitelji odbojke u gradu na Savi uživali su u lijepim potezoma oba sastava, a Jedinstvo su do šapionskog slavlja predvodile: Ajla Paradžik, Sandra Mitrović, Dijana Vasić, Amira Husić, Arijana -Oki Okuka, Milana Božić, Sandra Ćoralić, Ajla Sirotanović, Aleksandra Vidović, Verica Simić, dok u igru nisu ulazile Žana Dragutinović i Vera Kostić. 

"Gatačke tigrice" odigrale su sjajno, dale su sve od sebe i "grizle" su, ali uprkos velikom htijenju i trudu trebalo je u prelomnim trenutcima meča i malo sportske sreće da se osim časnog poraza protiv velikog rivale učini i nešto više. 

Kod poraženog nadahnute i raspoložene za igru bile su: Nataša Slijepčević, Ana Gajić i  Helena Košutić, a "trojac" su odlično pratile i kapiten Maja Maljević, Katarina - Kaća Popović, Tijana Salatić i mlađana "liberka"  Dejana Boljanović. U sastavu su bile i mlade snage koje obećavaju: Tamara Vitković, Andrijana Divljan, Milena Kovačević i Ivana Košutić ali nisu u igru ulazile..

Meč su vodili  Nikola Kozić,  Ljubinje i Siniša Ovuka iz Banja Luke, a utakmica je trajala dva sata i 10. minuta.

Dvorana "Gimnazije"                                                                                                                       Gledalaca oko 500

Prvi sudija: Nikola Kozić / Ljubinje. Drugi sudija: Siniša Ovuka / Banja Luka

ŽOK "Bimal Jedinstvo" -  ŽOK "Gacko" 3:1 / 25:20,  25:27, 30:28, 25:20 /

ŽOK Bimal Jedinstvo: Ajla Paradžik, Sandra Mitrović, Dijana Vasić, Amira Husić, Arijana Okuka, libero Milana Božić, Sandra Ćoralić, libero Ajla Sirotanović, kapiten Aleksandra Vidović, Žana Dragutinović, Vera Kostić Trener: Goran Hadžić

ŽOK Gacko: Ana Gajić, Katarina Popović, libero Dejana Boljanović, Nataša Slijepčević,Tamara Vitković, Dijana Salatić, Helena Košutić, kapiten Maja Maljević, Andrijana Divljan, Milena Kovačević, Ivana Košutić Treneri: Ivan Maljević i Saša Slijepčević

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.