Samsung Galaxy se plasirao na Svjetsko prvenstvo
Foto: Twitter.com

Baraž za odlazak na SP u League of Legendsu

Samsung Galaxy se plasirao na Svjetsko prvenstvo

S. Bošković

League of Legends tim Samsung Galaxy se kvalificirao na Svjetsko prvenstvo nakon što su u baražu bili bolji od KT Rolstera s 3:0.

KT Rolster je ušao kako veliki favorit u ovaj meč, s obzirom na to da je u regularnom dijelu sezone oba puta savladao SSG. 

Ipak, u ovom meču SSG je pokazao zašto je aktuelni viceprvak svijeta i s 3:0 savladao teškog protivnika.

Najbolji igrač serije bio je Kang "Ambtionin" Chan-yon koji je igrao bez greške u jungli. Ipak, prva partija je trajala sat vremena i SSG-u su trebala četiri Barona da slome protivnika. Naredna partija trajala je dosta manje i Samsung je došao do pobjede i koraka na odlazak na Svjetsko prvenstvo nakon pola sata igre. 

Treća partija bila je jedna od najboljih u čitavoj sezoni. Baron je pao četiri puta, po dva puta od strane svake ekipe.

KT Rolster je krenuo agresivno, a Song "Smeb" Kyung-ho dominirao je na top laneu s Jarvanom. SSG je u dva navrata bio bez inhibitora, no uspjeli su izdržati i na kraju su u jednoj velikoj timskoj borbi ubili četiri igrača KT-a i zbog visokih tajmera za povratak u igru su uspjeli srušiti i sami Nexus nakon sat vremena igre. Interesantno je to da je SSG došao do pobjede bez da su srušili prvi toranj na bot laneu. 

Ovom pobjedom Samsung Galaxy se plasirao na Svjetsko prvenstvo, gdje će biti treći nositelj iz LCK lige, te će zbog statusa koji korejska LoL liga ima ići direktno u grupnu fazu. Pored SSG-a iz Južne Koreje na Svjetsko prvenstvo idu još SK Telecom T1 i Longzhu Gaming. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi