San Francisco najbliži prvacima
Packersi su na čistih 8-0

Samo jedna ekipa neporažena

San Francisco najbliži prvacima

M. Maksimović

Sjajnu utakmicu devetog kola regularnog dijela NFL sezone, odigrali su na Qualcomm Stadiumu, San Diego i Green Bay. Odbrane definitivno u ovoj utakmici nisu bile u prvom planu, što potvrđuje i krajnji rezultat te pobjeda Packersa 45:38.

Aaron Rodgers je bio fenomenalan, osvojio je 247 yardi, za četiri različita igrača imao je četiri TD dodavanja. Rodgersove lopte su hvatali Jermichael Finley, Jordy Nelson, James Jones i Greg Jennings. Veliku prednost, Packersi su napravili na početku četvrte četvrtine kada Jones i Jennings stižu do end zone Chargersa, za veliku prednost svoje ekipe 45:24. Philip Rivers je također imao četiri dodavanja, ali i dva interceptiona.

New York Giantsi su odigrali veliku utakmicu na Gillette Stadiumu te su savladali Patriotse 24:20. Dvoboj je ponudio puno preokreta, Patriotsi su vodili 20:17 minutu i 36 sekundi prije kraja, ali su Giantsi uspjeli odgovoriti preko Jakea Ballarda 15 sekundi prije kraja.

Potpuno iznenađujuće, Kansas City je na svom terenu teško poražen od Miami Dolphinsa koji su slavili 31:3. Tri TD dodavanja imao je QB Miamia Matt Moore, dva je uhvatio Anthony Fasano.
Moore je osvojio 244 varde, imao je tri TD pasa. Ovo je prva pobjeda Miamija u ovoj sezoni.


San Francisco 49ersi nastavljaju svoju sjajnu sezonu. Pobjedu broj sedam upisali su na gostovanju kod Redskinsa. QB Alex Smith je kreirao dodavanje za jedan TD, ostatak posla je obavio David Akers za tri field goala za pobjedu nad Washingtonom 19:11.

Devet sedmica regularne sezone je iza nas. Prvaci, Green Bay Packersi su bez poraza, San Francisco je na 7-1, dok su bez pobjede Indianapolis Coltsi.

Rezultati 9.kola:
San Diego Chargers - Green Bay Packers 45:38
Arizona Cardinals - St. Louis Rams 19:13 (p)
Pittsburgh Steelers - Baltimore Ravens 20:23
Washington Redskins - San Francisco 49ers 11:19
Tennessee Titans - Cincinnati Bengals 17:24
Oakland Raiders - Denver Broncos 24:38
Kansas City Chiefs - Miami Dolphins 3:31
Dallas Cowboys - Seattle Seahawks 23:13
New Orleans Saints - Tampa Bay Buccaneers 27:16
Buffalo Bills - NY Jets 11:27
Houston Texans - Cleveland Browns 30:12
Indianapolis Colts - Atlanta Falcons 7:31
New England Patriots - NY Giants 20:24

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.