San Francisco poveo u velikom finalu

Prvi poraz Royalsa u play offu

San Francisco poveo u velikom finalu

San Francisco Giantsi su poveli u finalu World Seriesa. U prvoj utakmici su nadigrali Kanas City Royalse 7:1, prekinuvši perfektan niz prvaka Američke lige kojima je ovo prvi poraz u ovogodišnjem doigravanju.

Najzaslužniji za uvjerljivu pobjedu Giantsa bio ljevoruki bacač Madison Bumgarner, koji je bio proglašen
najkorisnijim igračem serije za prvaka Nacionalne lige u kojoj je San Francisco nadigrao St. Louis sa 4:1.
Bumgarner je domaćim udaračima dopustio tek jedno optrčavanje, u sedmoj izmjeni kad je njegova ekipa već vodila sa 7:0. Giants su već nakon prve izmjene vodili sa 3:0, a u četvrtoj izmjeni povećali vodstvo na 5:0.

Madison je igrač Giantsa od 2009. godine i sa ovom ekipom je osvojio dva naslova 2010. i 2012. godine. Ovo je prilika da dohvati i treći u posljednjih pet sezona. Ukupno Giantsi imaju sedam titula, dok je Kansas City prvi put u velikom finalu nakon što su 1985. godine osvojili svoj jedini naslov. Naredna utakmica velikog finala se igra u četvrtak također na stadionu Kauffman. Za domaću ekipu će bacati 23-godišnji Dominikanac Yordano Ventura kojemu je ovo prvo doigravanje u karijeri, dok će početni bacač za Giantse biti iskusni 33-godišnji Jake Peavy.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.