Sarajevo domaćin atletskog EP Treće lige

20. i 21. juna

Sarajevo domaćin atletskog EP Treće lige

Sarajevo će 20. i 21. juna biti  domaćin Evropskog ekipnog prvenstva u atletici - Treća liga.Na ovom sportskom događaju, koji će ove godine biti održan u našoj zemlji, nastupiće 13 reprezentacija sa više od 600 atletičara i atletičarki. 

Dolazak su najavile reprezentacije Andore, Armenije, Azerbejdžana, Crne Gore, Danske, Izraela, Gruzije, Islanda, Luksemburga, Makedonije, Moldavije, BiH kao i zajedničke selekcije  “malih” zemalja (Lihtenštajn, Luksemburg, Malta i San Marino).

Po riječima generalnog sekretara Atletskog saveza BiH Milana  Pedala, ekipe Armenije, Malte i Makedonije već su stigle u Sarajevo, a tokom dana očekuju se i preostale reprezentacije.

Takmičenja će  biti održana na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović" i atletskom stadionu AK Sarajevo.  

Oba dana takmičenja počinju u 13.30 sati. Svečano otvaranje na programu je 20. juna u 14.00 sati.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.