Sarajevo domaćin Lige prvaka za košarkaše u kolicima

Euroleague Sarajevo 2013

Sarajevo domaćin Lige prvaka za košarkaše u kolicima

M. Skaka

Grad Sarajevo bit će tokom marta domaćin  zvaničnog IWBF turniru Euroleague „Sarajevo 2013“ za košarkaše u kolicima čiji je domaćin i organizator Klub košarke u kolicima „3K Sarajevo“.

Turnir će se održati 08. i 09.03.2013.godine u dvorani Ramiz Salčin.

 

Osim ekipe domaćina, na turniru će učestvovati i timovi EMV-Meyzieu Villefrance iz Francuske, KKI Dunav iz Srbije, FC Kaiserslautern Rolling Devils iz Njemačke i Akropol Norrbacka HIF iz Švedske. Također, turnir će ugostiti i zvaničnike i sudije iz Belgije, Poljske, Turske, Slovenije i Hrvatske.

 

Svečano otvaranje turnira planirano je za 08.03. u 10.30 h, a gledaoci će u dva dana takmičenja moći uživati u deset vrhunskih utakmica. Ulaz će za oba dana biti besplatan.

 

Prvoplasirana ekipa na turniru ostvarit će direktan plasman na finalni turnir Challenge kupa koji će se odigrati u Badajozu u Španiji od 25. do 27. aprila 2013. godine.

 

I pored teške finansijske situacije u cjelokupnom društvu Klub košarke u kolicima „3K Sarajevo“ uspio je osigurati održavanje turnira koji je jedan od najznačajnijih sportskih događaja u gradu Sarajevo i Bosni i Hercegovini u 2013. godini.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.