Savić: Godinama smo gradili ovaj tim

Trener vaterpolo reprezentacije Srbije

Savić: Godinama smo gradili ovaj tim

D. Vejo

Vaterpolo reprezentacija Srbije u posljednje tri godine potpuno dominira u ovom sportu.

Da je tako, govori i činjenica da su od januara mjeseca ove godine do danas uspjeli da postanu prvaci Evrope, da osvoje Svjetsku ligu te da uzmu olimpijsko zlato. I sve to pod dirigentskom palicom iskusnog Dejana Savića, koji ne krije zadovoljstvo postignutim rezultatima.

"Godinama smo stvarali ovaj tim kako bi postao najbolji na svijetu. Imamo adekvatne zamjene za svakog igrača, čiji biološki sat polako otkucava kada je u pitanju ovaj sport. Sve smo to radili u hodu i planski. To potkrepljuju i rezultati koje ostvarujemo", kazao je trener Delfina, Dejan Savić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi