Savić: Idem u borbu za odličja

Banjalučki kajakaš ima jasan cilj za Svjetsko prvenstvo

Savić: Idem u borbu za odličja

D. Vejo

On se nalazi u Top 10 svjetskih imena u kajakaštvu, zauzeo je peto mjesto u Evropi riječ je o Darku Saviću kajakašu Kajak kanuu kluba Vrbas iz Banja Luke.

On ne krije zadovoljstvo povodom toga što je upravo Banja Luka dobila mogućnost organzacije ovakve globalne sportske smotre kao što je i samo Svjetsko prvenstvo.

"Za grad je ovo jedna izuzetna manifestacija jer će ugostiti veliki broj takmičara kao i njihove pratnje, naravno i turiste. Za nas iz Kajak kanu kluba Vrbas je veliko iznenađenje činjenica da se za prvenstvo prijavilo i nekoliko država koje do sada nisu učestvovale na Svjetskim prvenstvima, kao što su Nigerija i Senegal što pokazuje da će predstojeće prvenstvo biti najmasovnije do sada", rekao je za SportSport.ba, Darko Savić.

Kajakaš se osvrnuo i na to kakav je zadatak sebi postavio.

"Moja očekivanja su realna i smatram da ih mogu ostvariti. Za početak neka to bude plasman u finale, a tamo se zna. Borba do odličja", dodaje Savić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi