Savić: Očekuje me još mnogo takmičenja i odličja

Najbolji kajakaš u BiH

Savić: Očekuje me još mnogo takmičenja i odličja

D. Vejo

Bosna i Hercegovina svakako se može pohvaliti činjenicom da je rasadnik mladih i talentovanih sportista. To potvrđuje i Darko Savić, član Kajak-kanu kluba Vrbas iz Banja Luke koji ostvaruje rezultate vrijedne divljenja te je među deset najboljih takmičara ovog sporta u svijetu.

Iako ga je ispratio mali peh tokom minulog Svjetskog prvenstva u Banjaluci, Savić je pokazao razliku između velikih sportista koji dižu glavu i dalje se bore, te onih koji pokleknu zbog svake sitnice. Pored toga, svakako se može reći da je ovaj talentovani sportista jedan od promotera BiH u svijetu sporta.

"To je bio veliki događaj za naš grad. Privukao je mnogo sportista, takmičara ali i turista. Imao sam veliki cilj i siguran sam da bih do njega doveslao da me nije pratio mali peh od samog starta trke. Naime, prevrnuo sam se neposredno nakon starta gdje sam izgubio dosta dragocjenog vremena. Ovo je ujedno bilo moje drugo finale na Svjetskim prvenstvima", kazao je za SportSport.ba banjalučki kajakaš, Darko Savić.

Mladi sportista poznat je kako u regionu tako i van granica naše zemlje.

"Osjećate zadovoljstvo kada o vama i vašoj zemlji pričaju reprezentacije kao što su Austrija, Češka i Njemačka", ističe on.

Povrede nisu zaobišle ni ovog BiH sportistu.

"Imao sam lakšu povredu leđa pa nisam završio sve trke Svjetskog Kupa. U ovoj godini, čeka me još mnogo jakih takmičenja tako da se okrenut ka tome i spremam se za njih", zaključuje Savić. 

Kajakaštvo je iz nekog razloga zapostavljen u BiH, ali po svemu sudeći razloga za brigu ne bi trebalo da imamo, jer ambasador istog je Darko Savić, koji će vesla ponovo vratiti na stare staze slave.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi