Savić pomeo konkurenciju u Jajcu

Državno prvenstvo u kajku i kanuu na Plivskom jezeru

Savić pomeo konkurenciju u Jajcu

D. Vejo

Jajce je proteklog vikenda bilo domaćin 15. državnog prvenstva u kajaku i kanuu.

Na Plivskom jezeru, okupili su se najbolji timovi države, a ponovo je blistao najbolji bh. kajakaš banjalučanin Darko Savić. 

Ovaj mladi kajakaš koji je član KKK Vrbas m:tel-a je u disciplini K1-500 i K1-1000 metara zauzeo prvo mjesto, te tako osigurao titulu državnog prvaka.

Pored individualnog skora, Savić je bio uspješan i u disciplini K2-1000 metara gdje je sa svojim timskim kolegom Branislavom Mitrovićem osvojio prvo mjesto. Dok je u pojedinačnoj trci, Mitrović na K1-200 metara zauzeo drugu poziciju. Pored njih, također u disciplini K1-500 i K1-1000 metara, Vladimir Spasojević u oba navrata zauzeo je drugo mjesto, dok je u ženskoj konkurenciji na K1-1000 metara, Olga Babić završila kao trećeplasirana takmičarka.

Vladimir Spasojević i Radiša Spasić su bili pobjednici u disciplini K2-500 metara.

Pored njih, dominaciju su ponovo potvrdili kajakaši i kajakašice iz Gradiške, koji su ostvarili sličan učinak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi