Savić prvog dana takmičenja odveslao do 13. mjesta

Evropsko prvenstvo u Makedoniji

Savić prvog dana takmičenja odveslao do 13. mjesta

D. Vejo

Najbolji bosanskohercegovački kajakaš Darko Savić, trenutno svoja koplja ukršta sa najboljim kajakašima Evrope i to u Makedoniji, zemlji u kojoj se odžava tekuće EP.

Prvu trku, Banjalučanin je odvezao juče. Vozio je u disciplinu klasik spust, što nije njegov najjači adut, ali je uprkos velikoj i jakoj konkurenciji uspio da zauzme 13. poziciju.

Savić se sada okreće sutrašnjem danu i pripremama za disciplinu sprint, u kojoj je apsolutni vladar kada je u pitanju Bosna i Hercegovina.

Prvenstvo je počelo 10., a trajaće do 14. maja.

Ovo je drugo takmičenje za našeg kajakaša, s obzirom da je jedno imao u aprilu, a gdje je na Eurocupu zauzeo sedmo mjesto u ukupnom plasmanu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi