Savić: Spremni smo za novi nivo igrice

Selektor Delfina poručio

Savić: Spremni smo za novi nivo igrice

D. Vejo

Pred vaterpolistima Srbije stoje novi izazovi.

Osvajači Svjetkse lige, Olimpijskih igara, Evropskog i Svjetskog prvenstva u novoj godini krenuli su i u nova iskušenja. Neprikosnoveni vladari bazena u posljednje tri godine i u 2017. žele ponoviti dobre igre te osvajati najsjajnija odličja. Tajna uspjeha Delfina, stoji u jednoj selektorovoj rečenici.

"Ja sam u vašoj koži bio, vi u mojoj niste. To je ono što uvijek kažem momcima kada se okupljamo. Oni poštuju sve moje odluke i zamisli. Spremni smo za nove igrice, radujemo se tome", kazao je Dejan Savić.

Za Delfne nema odmora, očekuje ih meč trećeg kola Svjetske lige protiv Slovačke, a na spisku selektora biti će tri debitanta. To su Filip Radojević, Đorđe Lazić i Marko Janković.

Podsjetimo, Savić je na mjesto trenera Vaterpolo reprezentacije Srbije stigao prije četiri godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi