Savić vrši posljednje pripreme za Evropsko prvenstvo

Najbolji bh. kajakaš sprema se za Makedoniju

Savić vrši posljednje pripreme za Evropsko prvenstvo

D. Vejo

Najbolji bosanskohercegovački kajakaš Darko Savić vrši posljednje pripreme pred početak jednog od najvećih takmičenja ove godine, Evropskog prvenstva u Makedoniji.

Najveća uzdanica bh. kajakaštva, cjelokupne pripreme obavlja u gradu na Vrbasu. Dnevno ima tri treninga, od toga su dva na vodi, dok je jedan u teretani.

Put Makedonije, Savić kreće u subotu, a prvenstvo će trajati od 10. do 14. maja tekuće godine.

Banjalučanin važi za jednog od glavnih favorita na takmičenju, te će svakako biti najveća prijetnja ostalim konkurentima u borbi za tron.

Minula sezona, Saviću će duboko ostati urezana u sjećanje. Ostvario je impozantan uspjeh, na način da je u jednoj godini uspio da postane prvak u sve tri discipline (mirne vode, divlje vode i sprint), što nikad nikom nije pošlo za rukom do tada.

Podsjetimo, banjalučki kajakaš je na proteklom Eurokupu održanom u gradu na Vrbasu, zauzeo sedmo mjesto u dosta jakoj konkurenciji takmičara kako iz zemlje tako i regiona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi