Savić: Zadovoljan sam grupom, ali moramo biti oprezni

Trener Delfina o žrijebu

Savić: Zadovoljan sam grupom, ali moramo biti oprezni

D. Vejo

Danas je u glavnom gradu Mađarske Budimpešti, održan žrijeb za 17. po redu Svjetsko prvenstvo u vaterpolu koje će se ove godine održati u pomenutom gradu.

Jedan od pretendenata i glavni favorit za osvajanje trofeja, jeste Srbija, reprezentacija koja u posljednje tri godine ne zna za loše rezultate.

Delfini se nalaze u grupi C sa Španijom, Južnom Afrikom i Grčkom. Ukoliko budu prvi, vaterpolisti Srbije obezbjedit će plasman u četvrtfinale turnira.

Zadovoljan žrijebom, bio je i selektor Srbije.

"Španija i Grčka su timovi na koje trebamo ozbiljno obratiti pažnju, jer to nisu ekipe koje treba potcjeniti. Naravno, obratiti ćemo i pažnju na ostale timove i grupe kako igraju. Zadovoljan sam grupom. Cilj je četvrtfinale, a tek onda polufinale i borba za neku od medalja", prokomentarisao je trener Vaterpolo reprezentacije Srbije, Dejan Savić.

Podsjetimo, zlato iz Kazanja brani upravo reprezentacija Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi